0

С естра Андре, 118-годишна френска монахиня, която е най-възрастният човек във Франция, вероятно ще наследи японката Кане Танака като най-възрастния човек на света, съобщи АФП. 

Танака, която бе призната за най-възрастен човек на света от Книгата на рекордите Гинес и от международната база данни на дълголетниците, е починала на 19 април.

Сестра Андре, родена като Люсил Рандон на 11 февруари 1904 година, живее в Тулон. Макар нито една организация да не присъжда "титлата" доайен на човечеството, "сестра Андре наистина е доайен", каза за АФП Лоран Тусент, който участва в работата на международната база данни на дълголетниците съвместно с Френския институт за демографски изследвания. Сестра Андре е с 11 месеца по-млада от покойната Кане Танака.

Сестра Андре е отпразнувала рождения си ден на 11 февруари с коктейл от порто и шоколад, както обичайно. "Не понасям вече гости, вече не съм така дружелюбна", каза неотдавна тя пред АФП.

През февруари 2021 г. стана известно, че сестра Андре е прекарала COVID-19 безсимптомно в дома за възрастни хора в Тулон, където живее.