0

Т азгодишната церемония по връчването на 64-ите награди „Грами“ вече има нова дата и място, след като Американската национална звукозаписна академия я отложи заради настъпващата вълна заразени с новия коронавирус. Шоуто, което първоначално беше насрочено за 31 януари в Лос Анджелис, сега ще се проведе в MGM Grand Garden Arena в Лас Вегас на 3 април.

Водещ на събитието ще бъде комикът Тревър Ноа, като то ще бъде излъчено по телевизия CBS и стриймвана на живо от залата, която е със 17 000 места.

Тазгодишните номинациите бяха обявени на 23 ноември. С новите правила за прозрачност на вота, които бяха въведени миналата година година, дойде и желанието на членовете на Звукозаписната академия публиката да възвърне доверието си към тях. И този път обаче обявяването им не премина без изненади. Така, например, въпреки прогнозите, кей-поп бандата BTS не беше номинирана за запис на годината. Корейците трябваше да се задоволят в включването им в надпреварата единствено за най-добро изпълнение на поп дует/група за Butter.

За албум на годината ще се състезават Тейлър Суифт, Кание Уест, Doja Cat, Били Айлиш, Джон Батист, H.E.R, Оливия Родриго, Lil Nas X, Лейди Гага & Тони Бенет и Джъстин Бийбър.

Оливия Родриго успя да се класира в най-много категории, освен албум на годината, е сред номинираните за най-добра песен, най-добър нов артист и най-добър запис.

ABBA получиха първата си номинация за “Грами” в категорията за най-добър запис на годината с песента си “I Still Have Faith in You”.