0

С пециалистите са категорични, че прекалено честото къпане е не по-малко вредно от това да пропускаме душа за по-дълъг период от време. Но героят на историята направо ще ви изуми. 

Ирански отшелник си печели прозвището "най-мръсния човек на света", тъй като не се е къпал повече от половин век. Аму Хаджи е починал на достолепната възраст от 94 години, а причината ще ви изненада, съобщават държавните медии.

Отшелникът от село Дежга в южната провинция Фарс държи неофициалния рекорд за най-дълго време без къпане. Покритият със сажди Хаджи, който живеел в барака от каменни блокове, не се е къпал с вода или сапун повече от 60 години, според местните жители и медии.

Съседите му селото твърдят, че в младостта си той е преживял "емоционални неуспехи", които са го накарали да се откаже от къпането. През 2014 г. в. "Техеран Таймс" съобщава, че Хаджи ядял убити на пътя животни, пушел тръба, пълна с животински екскременти, и вярвал, че чистотата ще го разболее, писа vesti.bg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @interestingash.ck

Съселяните му обаче някак успели да го убедят да се изкъпе. Няколко месеца след първия му душ след половинвековна пауза Хаджи починал. Някои предполагат, че това е така, защото микробната му среда е била унищожена от водата и внезапната драстична промяна потенциално е довела до смъртта му.