С лед Великден идва онзи момент, в който се чудиш дали боядисаните яйца тайно не се множат през нощта.
Ако вече си ги боядисал, счупил и разменил с близките остава само да ги изядеш, но твърдо сварени яйца омръзват бързо.
Винаги се обръщаме към яйчената салата, но има още много вкусни и здравословни варианти да разнообразиш менюто си.
В нашата галерия сме събрали 10 рецепти със сварени яйца, които да включите в след-празничното си меню!
Здравословен пудинг: Пасирайте две твърдо сварени яйца с две супени лъжици какао и две супени лъжици мед/захар/подсладител. По избор добавете ванилия и кокосови стърготини.
Сандвич с яйчена салата: Нарежете яйцата, смесете ги с майонеза, горчица, зелен лук и лимон и намажете върху препречен хляб.
Картофена салата: Нарежете 3/4 варени и белени картофа, добавете 2 кисели краставички, червен лук, 2 сварени яйца, майонеза, горчица и лимон.
Мариновани яйца: Популярна китайска рецепта, в която сварените яйца се потапят в соев сос, чили сос, вода и ойстър сос за няколко часа или до два дни.
Пълнени яйца: Любимо предястие на мнозина - внимателно отстранете жълтъците и ги разбъркайте с майонеза, дижонска горчица, оцет, сол и пипер. Можете да разнообразите с различни съставки - бекон, пушена сьомга, пресен лук или сирене.
Салата Никозия: Тази засищаща и богата салата се прави от маруля, зелен фасул, домати, краставици, лук, магданоз, сардели и 4 сварени яйца.
Зелена салата с репички: Лека зелена салата, идеална за пролетта. Добавете свежи репички, краставици и няколко сварени яйца.
Салата тон: Една здравословна и нискокалорична салата за след празниците - трябват ви две консерви отцедена риба тон, две сварени яйца, една кофичка котидж или извара, червен лук, пресен лук и сок от лимон.
Шотландско яйце: Увийте варено яйце в кайма, потопете в брашно, разбито яйце и галте. След това го изпържете до позлатяване.
Индийско къри: Комбинирайте варените си яйца с домати, кокосова сметана, ароматни подправки и зеленчуци за постно, леко и вкусно ястие.
*Източник: Vesti