0

Ч овекът винаги е искал да надникне в съдбата си и все гледа да научи какво му е писано, какъв характер носи и как това се отразява на целия му живот.

Специален вид астрология се практикува от ордена на мианмарските свещеници от векове и се опитва да даде отговор на въпросите на човеците.

Pixabay

Тази астрология е напълно различна от всички останали и съдбата се определя в зависимост от деня на раждане. За този жречески орден числото 8 е магическо и всичко се върти около него. Затова според тяхната астрология седмицата е разделена на 8 дни, като всеки ден е подчинен на определено животно.

Понеделник – Тигър

Това животно се управлява от Луната, която съвпада със западната астрология, където понеделник също се счита за лунен ден и посоката е изток. Родените под този знак са много внимателни, интелигентни с изключително развита интуиция, която много им помага в живота. Те са предпазливи по природа и ще помислят два пъти, преди да предприемат нещо. Имат набито око за детайлите, търпеливи са и имат изключителна вътрешна сила. Те лесно "четат" хората, така че няма шанс някой да ги измами.

Вторник - Лъв

Този знак също се управлява от Луната, но посоката на управление е югоизточна. Това са родени лидери, достойни и горди. Те имат много високи морални принципи и силна воля, така че са в състояние да "преместят" планини, ако поискат. Те са много страстни по природа и се смятат за най-пламенните любовници, така че е истинско щастие, ако ги имате за любовни партньори. Всичко им върви, сякаш са родени под щастлива звезда.

Срядата обаче е специална. Тя е причината за 8-ия ден в седмицата. Тя, според бирманския хороскоп, е разделена на две – за родени от полунощ до обяд, и за родени от обяд до полунощ

Сряда от 00 до 12 - Слон с бивни

Родените в този знак са под влиянието на Меркурий, а управляващата посока е Юг. Може да се каже, че сте роден оптимист, щастлив и ентусиазиран. Каквото и да се случи в живота ви, вие вярвате в положителния резултат. Обичате риска, защото обичате предизвикателствата и тестването на собствените си граници. Обичате да говорите, така че винаги сте в центъра на вниманието и малко хора могат да се мерят с вашия чар. Вие сте независими, така че ви е трудно да се решите на сериозна връзка или брак.

Сряда от 12 до 24 – Слон без бивни

Слон без бивни е под влиянието на Раху, а управляващата посока е северозапад. Раху е изключително важен в азиатската астрология, представяйки най-дълбоките и тъмни тайни, които всеки от нас притежава. Родените под негово влияние са противоречиви по природа, често сте загадъчни за хората и никой не може да проумее какво се върти в главата или сърцето ви.

Вие сте много потайни и не обичате някой да се меси в живота ви. Вие сами вземате решения, така че родените под този знак са успешни бизнесмени, способни да направят състояние.

Четвъртък – Плъх

Плъховете се управляват от Юпитер, който дори в западната астрология има най-силно влияние в четвъртък. Управляващата посока е Западът, затова хората, родени под знака на Плъха, са много остроумни, мислят бързо и са надарени с изключителна интелигентност.

Това са изобретателни хора, които ще оцелеят в пустинята без никакви проблеми. Те могат да бъдат много упорити и упорити и когато се поддадат, това означава, че са преценили, че ще имат полза от това. Те са самоуверени и упорити, така че когато се захванат да направят нещо, няма сила, която да ги спре, докато не постигнат целта си. Те са амбициозни по природа и вярват, че са по-добри и по-умни от другите.

Петък – Морско свинче

Управляващата планета на това животно е Венера (отново както в западната астрология), а управляващата посока е северът. Вие сте артистична душа, която обича да мечтае и въображението ви няма граници. Имате фантастични идеи и сте склонни да измислите нещо, което никой друг няма. Вие сте много очарователни, хората ви обичат и любовта е на първо място.

Не сте егоисти и сте много чувствителни към емоциите на другите хора. Истинско съкровище е да те имам за партньор или приятел. Единственият ви недостатък е нерешителността, защото често не сте наясно със себе си и не знаете какво искате.

Събота - Дракон

Родените като Дракони са под прякото влияние на Сатурн, а посоката е Югозапад. Вие сте дълбокомислещи, затворени и вашата потайност привлича другите хора. Имате необичайно чувство за хумор и често изненадвате хората с оптимистичните си нагласи. Някак си не се очаква позитивизъм от вас, въпреки че разпространявате такава енергия около себе си.

Вие сте пълни с разбиране към другите хора и техните ситуации. Най-добрата работа за вас е там, където работите само със собствените си ръце, защото колективът и много хора около вас ви изморяват и намаляват концентрацията и ефективността ви в работата.

Неделя - Геруда

Геруда е митична птица, божество, което е представено в културното наследство на жителите на Индия и Бирма. Тази птица се управлява от Слънцето, а посоката на управление е североизток. Вие сте много мили и щедри по природа, излъчвате топлина и положителна енергия и нито една пречка или провал не може да ви обезсърчи.

Обичате предизвикателствата и колкото по-трудни са те, толкова по-мотивирани сте да ги преодолеете. За вас няма задача, която да не можете да изпълните, а придобиването на голямо богатство е „записано“ в звездите. Хората ви обичат, защото решавате проблемите с лекота, вие сте отличен учител и вдъхновение за други хора;

*Източник: Zena