0

С гушен в японските Алпи на 1500 м надморска височина, сезонният курортен град Камикочи е идилично място за бягство без автомобили с прохладен, свеж планински въздух, крайречни туристически пътеки и изобилие от японски снежни маймуни. Няма частни домове, няма целогодишни местни жители или каквито и да било вериги магазини – няма McDonald's, Starbucks или Burger King, пише BBC.

IStock

Камикочи е бягство от изтощителната жега, която обхваща по-голямата част от Япония през лятото. С изобилните си, възвишени есенни цветове, които достигат своя връх през октомври, привлича хора от цял свят.

IStock

Тук се намира „най-красивата долина“ на Япония, дълга 18 километра. В района се извисяват 10 от 21-те върха над 3000 м височина в страната.

IStock

На мандарин Камикочи съвсем на място означава „място, където богът слиза“. Най-подходящото време от годината за посещение е есента, когато цветовете в долината са впечатляващи.

IStock

От 1975 г. насам личните автомобили и мотоциклети са забранени в отговор на нарастващия трафик. Всъщност усилията за опазване започват век по-рано, през 1875 г., когато бившият дърводобивен град забранява изсичането на дървета в района, за да запази естествената си красота.

IStock

През 1909 г. са приети закони за предотвратяване премахването на алпийските растения и това е първата област в Япония, официално определена като „защитена гора“ през 1916 г.

IStock

През 1963 г. служителите създават Асоциацията за разкрасяване на Камикочи, за да се справят с проблема с изхвърлянето на отпадъци и лошия туристически етикет в по-широк план. През 70-те години броят на хотелите и гостоприемници е ограничен до 17, същият брой, който съществува и днес, заедно с два къмпинга. Няма Airbnb!

IStock

Почти всички туристи пристигат с автобуси. Достъпът по асфалт се разрешава само на автобуси, таксита и превозни средства на горските служители и работниците по поддръжката. Най-близкото място, до което може да достигнете с личен автомобил е паркинг, намиращ се на половин час път с моторно превозно средство, разбирайте автобус или такси.

Камикочи е задължително място за всеки, желаещ да посети Япония. Място, където времето е спряло и сте едно цяло с природата, далеч от суетата на града.