0

Ф игура, подобна на дявол, се появи внезапно в картина, която е на повече от 230 години. Феноменът станала след реставрация на платното, предава Fox News.

Картина, върху която е открита фигурата, е Шекспирова сцена от художника от 18-и век Джошуа Рейнолдс, който е починал през 1792 г. Фигурата, покрита със слоеве боя и лак, беше включена в картината на Рейнолдс, базирана на сцена на смъртта на Шекспир, която беше озаглавена „Смъртта на кардинал Бофорт“. По-конкретно, картината показва сцена от "Хенри VI, част 2" на Шекспир с краля, свидетел на смъртта на кардинал Бофорт.

Фигурата, която има зъби и зловещо изражение, е била нарисувана в горната част на леглото, точно над главата на умиращия Бофорт. „Не се е вписвала в някои от художествените правила на времето, когато е рисувана. Затова е била покрита. Въпреки че се е смятало за приемливо в литературата да се въведе идеята за демон като нещо в ума на човек, включването му визуално в картина му придава физическа форма“, каза Джон Чу, старши национален куратор на Тръста за снимки и скулптура на САЩ.

Картината на Рейнолдс, открита за първи път в Шекспировата галерия през 1789 г., е една от четирите, които Националният тръст е запазил, за да отбележи 300-годишнината от рождението на художника.

Произведението на Рейнолдс е създадено в края на кариерата му като търговска поръчка за Шекспировата галерия в лондонския Pall Mall, която е платила 500 гвинеи за картината.