0

Е дно от най-масово използваните приложения у нас готви изненада.

Навигацията ще получи дългоочаквана актуализация. Waze обяви, че подготвя мащабен ъпдейт, част от от който е по желание на потребителите, а други промени са за по-голяма пътна безопасност.

Дъщерната компания на Google обеща да продължи да работи като най-добра алтернатива на Google Maps и да не се слива с голямото „братче“.

Waze ще пищи за легнал полицай и остър завой

По-долу може да видите кои са трите най-важни функции в новия Waze. Към тях влизат още предупреждения за неравности, легнали полицаи, остри завои, по-добро навигиране в кръгови движения с информация за лентите и изходите, както и къде има постове за плащане на магистрални такси.

Училищни зони

Актуализацията на Waze ще показва на шофьорите, че карат в близост до училище. По този начин се цели по-голяма концентрация от страна на водачите и повишена безопасност за малчуганите.

Деца, играещи на улицата

Използването на Waze често може да ви предложи каране по ненатоварени и тихи улички за избягване на тежък трафик. Там обаче може да играят деца и това да създаде непосредствена опасност за тях. Скоро тези места ще могат да се отбелязват и визуализират в реално време.

Статистика на пътуването

За разлика от Google Maps при Waze няма статистически данни за пътуването. Когато пристигнете до зададената дестинация на екрана не излиза никаква статистика. Скоро това ще остане в историята и потребителите ще могат да видят данни за прекараното време на пътя.

Новостите в Waze ще трябва да бъдат налични до края на април, така че при следващата актуализация на приложението потребителите ще могат да ги ползват.