0

М ързеливите породи кучета не са за всеки. Ако жадувате за приключения на открито или нямате търпение да тръгнете да тичате в ранни зори, тези "заспали" породи може да не са най-подходящите. От друга страна, за тези, които смятат, че перфектният ден включва чаша горещ чай, добра книга и пухкаво космато кълбо, което да обичат, тези кучета могат да бъдат подходящи. Този списък на най-мързеливите породи кучета включва някои очарователни кученца, които не искат нищо повече от удобно място до своя човек, съобщи Study Finds.

"Не пазарувай, а осинови!" е популярна фраза, която приютите за животни използват, за да помогнат на кучетата да намерят своя вечен дом. И така, какво могат да очакват новите собственици, когато доведат у дома куче от приют? Ново проучване на Държавния университет в Охайо показва, че някои поведения се променят с течение на времето, като например увеличаването на агресията, насочена към непознати, поведението при гонене, трудностите при обучението, възбудимостта и чувствителността към докосване през различни интервали от време, предаде БГНЕС. Това обаче не означава, че собствениците на кучета съжаляват за избора си да ги приютят

Когато мързеливите кучета не подремват, те обикновено са заети да "крадат сърцата на хората". Всъщност едно проучване показва, че повечето собственици на кучета предпочитат да се гушкат с домашните си любимци вместо с партньорите си. Така че е добре, че тези мързеливи породи обикновено остават на разположение за няколко качествени прегръдки.

Мързеливите кучета могат да бъдат лесно отглеждани, въпреки че собствениците им трябва да се уверят, че те все пак получават достатъчно движение и не преяждат. Освен това породите с по-ниска енергия са доволни да прекарват деня, гушкайки се и наблюдавайки как върви светът.

Ето и списъка за най-мързеливи породи кучета според експертите

1. Пекинез

Това древно куче от породата lapdog е отглеждано за обич и приятелство. Тези малки космати приятелчета могат да бъдат оприличени на хъркащи възглавници. Good Housekeeping споделя: "Под цялата тази козина се крие очарователен компаньон, който е напълно щастлив и без дворно пространство. Първоначално малките кучета са живеели в китайските дворци, но съвременните им събратя ще се задоволят с по-малко от кралска особа."

"Пухкавата малка аристократична порода мързеливо куче с красива козина и голямо отношение, пекинезът е роден, за да бъде ваш мил и комичен спътник. Сладкият им характер и ниските нива на енергия ги правят едни от най-добрите мързеливи кучета", възхвалява The Dog People.

"Отгледани да живеят в дворците на древен Китай, пекинезите с удоволствие ще властват в дома ви, от вашия диван. Целта на живота им е да осигуряват забавление и приятелство. И макар че тези дребни кученца са спокойни през повечето време, можете да им позволите да се пробват в кучешките спортове, стига да ги оставите да го правят със собствено темпо."

2. Английски булдог

Тези възхитително закръглени машини за слюнки са известни с любовта си към дрямката. Английските булдози са обичани от своите стопани. Insider казва: "Тези големи момчета предпочитат комфорта на дивана пред екстремната горещина в кучешкия парк. Тези компактни кучета са доста мързеливи и са склонни да прегряват при прекалено голямо натоварване".

Top Dog Tips описва: "Английските булдози са търпеливи и мили кучета, които обичат да се излежават със стопаните си. Тъй като са брахицефални (имат къс, изпъкнал нос), те не могат да правят усилени физически упражнения. Бърза разходка из парка е достатъчно упражнение за тази мързелива порода.

"Reader's Digest уточнява: "Изводът е, че английският булдог е една от най-мързеливите от мързеливите породи кучета. Но подобно на другите лениви кучета, английският булдог все пак се нуждае от известни упражнения за умствена стимулация и за избягване на здравословни проблеми, свързани със затлъстяването."

3. Басет Хънд

Басет хрътките имат увиснали лица и чудесно разперени уши. Като прибавим към това и тромавите им крака, е лесно да разберем защо тези кучета обичат да стоят на едно място. От Purina коментират: "Когато не са по следите на миризмата, тази спокойна порода кучета обикновено се излежава на дивана и търпеливо чака следващата си закуска. Те са известни с нежния си характер, докато са в къщата, но също така винаги са готови за приключения на разходка и не обичат нищо повече от това да включат естествените си инстинкти и да надушат следа."

Borrow My Doggie добавя: "Всяко куче се нуждае от движение; някои обаче предпочитат живота на дивана пред тичането с часове в парка. ... Басетът е особено дружелюбен с други домашни любимци и деца. Техните сладки кучешки очи показват мекия им характер."

"Ако висящите ниско уши и присвитите очи не издават темперамента на басет хънд, то афинитетът му да се свлича на леглото и да отказва да се движи ще свърши работа. Безкрайно лоялни и винаги готови да се отпуснат, басетите са много мързеливи кучета, което, както се кълнат повечето собственици, ги прави невероятно очарователни", уточнява Pure Wow.

4. Немски дог

Мармадюк и Скуби Ду са два измислени немски дога, които рисуват странно точна картина на тези големи сладури. Големите кучета имат различни нужди от по-малките си братовчеди. Pet Helpful обяснява: "Подобно на много гигантски породи кучета, немските догове са мързеливи кучета с бавен метаболизъм. Това е и добре. Ако тези гиганти имаха висок метаболизъм, никой нямаше да може да си позволи да ги храни! Нашите два дога са пълни диванета. Ако не получат своите над 20 часа дрямка всеки ден, те не могат да функционират."

Good Housekeeping предлага: "Може дори да очаквате с нетърпение редовните разходки, когато на другия край на каишката ви стои величествено куче. За разлика от някои други големи породи, немските догове лесно се сприятеляват и остават търпеливи дори с (много помалки) деца."

"Оригиналният "нежен гигант" в света на кучетата, немският дог е голям, елегантен, тип мастиф с ловни корени... ако нуждите им от движение са задоволени, те са спокойни, величествени спътници, които обожават малко време на дивана (въпреки че за вас може да не остане място)", заявява The Dog People

5. Френски булдог

Френските булдози са порода, известна в интернет, благодарение на външния си вид, готов за участие в социалните мрежи. Това спокойно кученце обича да се гушка. Wag! твърди: "Любвеобилният френски булдог е една от най-популярните породи кучета сред обитателите на апартаменти. Освен компактния си размер, тези кучета с прилепнали уши не се нуждаят от много упражнения на открито. Въпреки че обичат да участват в кучешки спортове, плоските им лица означават, че не трябва да им се позволява да се напрягат, особено в горещо време."

"Има причина толкова много жители на градовете да притежават френски булдози. Можете да донесете френската порода в офиса и то няма да прави много, освен да се разхожда наоколо. Няколко бързи разходки са всичко, от което те наистина се нуждаят", казва Insider.

Top Dog Tips пише: "Френският булдог е друго брахицефално куче, което прави кратката разходка около блока голяма тренировка за него. Те са кучета с един собственик, идеални за хора, които живеят в апартаменти."