0

Д ве ентусиастки са се захванали да създадат нов световен рекорд на Гинес, като са решени да изминат малко над 800 километра (500 мили) с мини акумулаторни коли.

Американките Каси Аран и нейната приятелка Лорън ще документират приключението си в социалните мрежи. Началната точка, от която ще стартират предизвикателството си е Фонтана на приятелството в Джаксънвил, Флорида.

Целта им е да изминат 800 км с коли играчки, а крайната им цел е най-южната точка е закотвена бетонна шамандура в Кий Уест. Поставили са си срок от два месеца.

Дуото отбелязва, че в световните рекорди на Гинес понастоящем не фигурира такова постижение. Организацията, която води записите обаче одобри тяхното заявление за включване на такава категория.

„Идеята дойде спонтанно. Като деца се возехме на такива колички.“, каза Лорън пред WJXT-TV. „Като деца се возехме с коли играчки и винаги сме искали да опитаме да поставим рекорд с тях, който да бъде включен в книгата на Гинес. Смятаме, че това би бил забавен начин да почетем детството си.“, допълни тя.

Чрез това предизвикателство ентусиастките целят и да наберат средства за благотворителни организации за животни, включително Red Panda Network в Непал, Центъра за спасяване на животни в Коста Рика, Спасяването на лисица в Минесота и Световния резерват за птици в Мисури.

*Източник: upi.com