0

М лада двойка реши да инвестира в жилище по доста странен начин, оказал се обаче изключително успешен. 

Австралийците Рори и Кейси Джоунс строят от нулата двуетажна къща с басейн на остров Бали и я обзавеждат напълно за общо 143 000 долара с цел да има къде да живеят един ден, когато се пенсионират. И да е по-евтино място от родния им остров Тасмания, част от Австралия.

AirBNB

Първоначално двойката гледа оферти в Тайланд, Филипините и дори Португалия, но в крайна сметка избра екзотичния остров Бали в Индонезия.

AirBNB

В тази страна чужденците нямат право да притежават частен имот, но могат да го наемат за определено време. Те сключват договор за ползване на земята за 720 милиона индонезийски рупии или около 44 700 долара, съобщава Business Insider.

AirBNB

Вилата, която Рори и Кейси строят e с разгъната площ от 92 кв. метра. Тя е с две спални, две бани, кухня, трапезария и панорамни прозорци. В двора има небесно син басейн и шезлонзи. Излиза им по-изгодно да дигнат къщата от нулата, защото е по-скъпо да купят готова такава.

AirBNB

Сградата изглежда модерно, а интериорът й носи духа на тропическата култура, изобилстващ с много дървени акценти и мебели.

AirBNB

След като е завършена до ключ австралийците мислят да останат в новата си райска къща за няколко месеца. Впоследствие избират да я пуснат под наем, като минималната резервация е за две нощувки.

AirBNB

Въпреки младостта си от 36 години двамата очакват да се пенсионират до 5-6 години и чак тогава да се насладят на прекрасната си вила.

AirBNB

Последни проучвания показват, че такъв имот има 15% годишна възвръщаемост на инвестицията. Така за 7 години отдаване под наем австралийците ще си върнат първоначално инвестираните пари.