0

О ператор счупи световен рекорд на Гинес! Той направи светлинно шоу с дронове, изобразявайки различни емоджита в небето. 

Кристофър Бредбъри разказва, че открил страстта си към летателните апарати през 2007 година.

„Започнах да летя с умалени модели на самолети през 2007 г., бяха част от списъка ми с желания докато се лекувах от рак“, казва той пред „Рекордите на Гинес“. „Открих, че това ме кара да излизам от къщи, което беше чудесно за физическото ми състояние, както и за психическото през този период.“

„Светът на дроновете на практика се превърна в целия ми живот“, разказва той. „Сега се занимавам с въздушно заснемане за телевизията и филмови продукции, извършвам геодезически дейности и започнах да експериментирам с голям брой дронове наведнъж.“

Брадбъри успява да счупи рекорда, като програмира своите 109 дрона така че да изобразят различни емотикони, включително патладжан, ракета, различни личица и изпражнение в небето.

Той успява да образува 30 емоджита за три минути, с което подобрява предишния рекорд от 24.

„Необходимо е много триизмерно пространствено планиране, за да се гарантира, че всичко протича безопасно“, каза той.

Брадбъри заяви, че би приветствал подобряването на рекорда си. „Ще се радвам, ако след 10 години моят рекорд бъде счупен и това стане от някой, който каже: „Направих го, защото видях видеото на Крис Бредбъри. Това би било невероятно“, казва още той.

*Източник: upi.com