0

Д иетата и упражненията може винаги да са в основата на всякa успешна стратегия за отслабване, но според експертите има един инструмент за борба с мазнините, който изобщо не изисква от вас да вдигате тежести, а единствено да използвате любимата си чаша за кафе многократно.

Не е тайна, че кофеинът може да бъде перфектният помощник в борбата с килограмите, но сега експерти уточниха колко точно от любимата си напитка можем да бием, за да има ефект. Според Тами Лакатос и Лиси Лакатос, станали световно известни с хранителния си режим за отслабване, ни трябват от 200 до 400 милиграама или между две и пет чаши кафе. Това е в съответствие с проучване на T.H. Chan School of Public Health, което показа, че четири чаши кафе на ден могат да намалят телесните мазнини с приблизително 4%.

„Кафето съдържа кофеин, който има термогенен ефект и може да ускори метаболизма, като ви помага да изгорите повече калории“, казаха сестрите Лакатос пред New York Post и добавиха: „Някои проучвания показват, че може да помогне за намаляване на ИТМ, телесното тегло и телесните мазнини. Кафето също може да ограничи апетита и да намали глада“.

Изследванията показват, че пиенето на кафе преди хранене може да намали калориите, които приемате по време на яденето, дори ако пиете кафето до четири часа преди хранене. Кафето също така съдържа хлорогенна киселина, за която е доказано, че увеличава изгарянето на мазнини и може да помогне за забавяне на усвояването на въглехидратите.