0

Е гипетски археолози, като част от разкопки в провинция Ал-Бухейра в северната част на страната, откриха меч, принадлежащ на фараона Рамзес II, съобщи министерството на туризма и антиките на Египет.

В официално изявление на министерството се отбелязва, че археологическата мисия е открила много архитектурни блокове, изработени от кирпич, които са били използвани за изграждане на военни казарми, както и складове за оръжие и храна от Новото царство. Тези находки са направени в историческата област Тел Ал Абкайн, където също са идентифицирани различни археологически артефакти и лични вещи на войници.

Генералният секретар на Върховния съвет по антиките на Египет Мохамед Исмаил Халед подчерта, че тези открития подчертават историческата и археологическа стойност на крепостта Ал Абкайн, която е служила като една от базите на египетската армия в древността.

Освен това археолозите откриха дълъг бронзов меч с картуш с табелата с името на фараона Рамзес II, се казва в изявление на министерството. Открити са също различни видове оръжия, риболовни принадлежности, продукти за лична хигиена, амулети, както и погребение на крава и два варовикови блока, единият от които съдържа йероглифи с титлите на Рамзес II.