0

С транна мумия, която прилича и на човек и на риба, бе изследвана от учени в опит да разкрият нейните мистерии. 

Мумията е пренесена от Япония от американски моряк и дарена на Историческото дружество на окръг Кларк в Спрингфийлд,Охайо през далечната 1906 година. 

РАЗГАДАХА ЗАГАДКАТА: Морските красавици се оказаха мелези

Мумифицираното тяло на същество има лице, застинало в ужасяваща гримаса, огромни нокти, рибешка опашка и пухкава сива коса. Зловещата русалка кара посетителите на музея, където е изложена от десетилетия, да настръхват от ужас. 

Сега обаче тайната на мумията на страшната русалка е разгадана, след като тя бе подложена на рентгенова и компютърна томография за първи път, за да бъде разгадана нейната истинска същност.  

“Външно изглеждаше, че това създание е смесица поне от три познати вида. Има глава и торс на маймуна, ръцете изглеждат като на земноводно, почти като на алигатор, крокодили. или някакъв вид гушер. Но тази опашка на риба е неизвестен вид”, разкри радиологът от университета в Северен Кентъки Джоузеф Крес.

Компютърната томография обаче потвърждава, че странното същество, открито в Япония, е отчасти риба, отчасти маймуна и отчасти влечуго. 

Според Натали Фриц от Историческото дружество в окръг Кларк пък странната русалка от Фиджи е фалшиво създание, популяризарано от Финиъс Барнъм (героят на Хю Джакман от филма “Най-великият шоумен”). Подобна русалка е част от експонатите в чудатия музей на Барнъм до 1865 г., преди колекцията му да изгори. 

В Япония легендите разказват, че русалките дават безсмъртие на всеки, който вкуси от месото им.

СЛАДОСТРАСТНА ПРОВОКАЦИЯ: Русалка с пищни гърди и огромен задник възмути италианци (СНИМКИ)

В един храм в Асакучи русалка от Фиджи всъщност е била почитана - въпреки че впоследствие е установено, че е направена от плат, хартия и памук, украсена с рибени люспи и животински косми.

В САЩ подобни русалки будят голямо любопитство. Според Фриц русалките от Фиджи са били част от представления още в края на 1800 година. 

“Запознахме се с историите на няколко човека, които си спомнят, че са виждали такива русалки на изложение в Мемориалната зала, домът на историческото общество от 1926 до 1986 година”, разказва още Натали Фриц. 

„Една жена, чийто баща е бил уредник през 70-те години на миналия век, си спомня, че русалката я е “плашила до смърт“, когато е посещавала баща си на работното му място“, добави Фриц. 

Според изследователя д-р Крес компютърната томография, че позволи да се установи дали артефактът някога е бил истинско животно. 

Данните ще бъдат изпратени на експерти в зоопарка в Синсинати и аквариума в Нюпорт, за да бъде идентифицирано дали частите на мумията са принадлежали на живи същества и как са били комбинирани, за да образуват русалка.