0

П ървото за 2024 година новолуние носи голям заряд за реализиране на планове и сбъдване на мечти през идните 12 месеца. Това твърдят астролози пред „Телеграф“, които дават и конкретни съвети. Според живеещата в Лондон Зорница Гетова събитието от 11 януари е засегнало директно хороскопа на България, тъй като държавата ни е под знака на Козирога.

Магнетизъм

„Нашите прадеди са били наясно с магнетизма на месечината - как съобразяването с него ни помага не само в земеделието, но и в живота в посока материализация на намерения. Затова хората в древността са започвали всичко на растяща луна. Първата за годината такава дойде в 21-вия градус на Козирога. Тя е много щастлива за нас като народ, територия и държава, тъй като носи стабилизация и измъкване от всяка криза по бърз и адекватен начин. В личен план всеки, който има някаква цел, е добре сега да започне да я следва с план-стратегия. Енергия нещата да ни се случат ще получим в следващите месеци от най-мощната в това отношение планета Плутон“, казва Гетова, изтъквайки, че мнозина ще намерят и лек за свои хронични болежки особено на стави и кости. Съветва да не се предприемат първи стъпки с конкретни действия, в това число и за лечение на хронични болежки веднага след новолунието, а да се изчака новата седмица, т.е. след 14 януари.

Колежката й Виктория Маринова също даде своя прочит на знаменателното звездно събитие.

Дълголетие

„Намеренията или целите, поставени на новолуние в Козирог, обещават дълголетие. Така че, ако има нещо, с което наистина искате да се ангажирате в дългосрочен план, сега е подходящ период за действие в тази посока. Това действие ще бъде запечатано в енергията на новолунието, което ще помогне да се запази поетият курс за дълго време“, разкрива посветената жена.

Според нея в тази благоприятна посока ще действат и два звездни фактора. Единият е щастливата звезда Денеб (съвпадаща с Луната). А другият е добрата звездна конфигурация (бисекстил) между планетите Сатурн, Юпитер и Марс. Това вещаело лекота, радост, оптимизация на житейските процеси, трансформация на дори неуспешните ситуации в успешни, бързо излизане от всякакви затруднения и капани.

Реформи

Астросъбитието ще опъва платната на пътешествениците, но и ще реформира по-осезаемо три сектора: транспорт, образование и Темида.

“В хороскопа, построен с координати на българската столица, новолунието попада в началото на онзи сектор, който се свързва с чужбина, далечните пътувания със самолет или кораб, връзките между далечни места като големи магистрали, обхващащи една страна, както и висшето образование – колежи, университети. Девети дом управлява и закона, така че наличието на новолуние в този сектор на хороскопа може да показва правни проблеми, с които се занимава държавата или проблеми със съдебната система. Новата Луна ще спомогне поставянето на ново начало в някоя от изброените области, а сред тях попадат също религията и туризмът“, коментира астрологът Виктория Маринова.