0

Ж ълтият ден се празнува на 20 юни в различни части на света и стартира от глобална гражданска инициатива през 90-те години на миналия век. Тази група хора просто искаха да насърчат щастието и емоционалното благополучие в своята общност.

Оттогава това движение се разпространи и придоби популярност в различни страни по света и се превърна в международно признат ден. И какво е Жълт ден ? Ако кажем, че е обратното на Синия понеделник, т.е. най-тъжният ден в годината, може би вече се досещате? Жълтият ден се смята за най-щастливият ден в годината и именно началото на лятото, 20 юни, е избрано за този радостен ден.

Обикновено се отбелязва с носене на жълти дрехи, организиране на събития и дейности, които насърчават щастието, оптимизма и позитивността. Това е възможност да се фокусираме върху доброто в живота си и да разпространяваме положителна енергия.

Жълтият ден ни напомня колко е важно да намерим щастието в живота си, въпреки всички предизвикателства и несгоди, пред които сме изправени. Напомня ни, че жълтият цвят, който се свързва със слънцето и светлината, може да озари дните ни и да ни даде надежда. Като носим жълтия цвят и участваме в дейности, свързани с този ден, ние се свързваме с тези качества и напомняме на себе си и на другите, че всеки ден може да бъде източник на щастие.

С малки действия на доброта можете също да донесете щастие на някой друг днес: усмихнете се, прегърнете някого, помогнете на някой, който се нуждае от помощ или изпратете на някого мило съобщение, уведомете този човек, че мислите за него и колко много означава за вас, и така нека най-щастливият ден в годината стане още по-щастлив!

Жълтият ден също е идеална възможност да помислите за собственото си щастие: отделете малко време, за да помислите какво ви прави щастливи и как можете да внесете повече радост в ежедневието си.

Началото на лятото, тоест 20 юни, не е избрано случайно за празника на Жълтия ден. Дните стават все по-дълги, излизаме все повече на открито и прекарваме време навън и особено се радваме на началото на отпускарския сезон. Много хора вече имат хубави спомени от предишни лета и това също ни радва.

*Източник: Vesti.bg