0

А ко сте човек, който обича да прекарва времето си в правене на много снимки и селфита, когато сте на почивка, тогава Портофино може да не е най-доброто място за бъдещи посещенияч.

Градът на Италианската Ривиера въведе зони без чакане, за да спре туристите, които се „задържат“ на популярни красиви места, за да правят снимки.

Въведена е и глоба до 275 евро за твърде дълго висене в зоните, които включват най-фотогеничните горещи точки.

Тази крачка била предприета, защото тези райони станали изключително натоварени, като много хора се събирали в пиковите часове по време на празничния сезон.

Кметът на Портофино, Матео Виакава, твърди, че „анархичен хаос“ бил създаден от туристи, спиращи да правят снимки и е довел до масови задръствания и блокирани улици.

Мерките за първи път влязоха в сила през уикенда на Великден, когато Портофино беше пълен с туристи, и сега правилата ще останат в сила до октомври.

Тъй като градът се очаква да види голям брой туристи през летните месеци, правилата ще бъдат в сила от сутринта до 18:00 часа всеки ден.

Портофино не е единственото място, което забранява селфитата - има правила и на някои места в Съединените щати, Франция и дори Обединеното кралство.

И Ню Йорк, и Калифорния забраниха със закон на хората да си правят селфита в зоологически градини и зони, където може да има опасни диви животни на заден план, като тигри и мечки.

Селфитата също са забранени в определени части на Лондонската кула, включително там, където се съхраняват бижутата от короната, от съображения за сигурност.