0

З ли сили обладаха млад баща навръх Хелоуин! Истинският Кендимен напълнил с калиев цианид бонбонени сламки и отрови собствения си син. 

Реалната история на Роналд Кларк О'Браян е най-страховитата в историята на празненствата за Хелоуин. Заради жестокото масово убийство Роналд получава прозвището “Човекът с бонбоните” и “Мъжът, убил Хелоуин”. 

Очният лекар Роналд Кларк О'Браян е познат на съседите си в Диър Парк, Тексас като примерен баща, който отглежда двете си деца Тимъти и Елизабет заедно със съпругата си. Дякон е в местната местната баптистка църква, където е пеел и в хора. Но зад маската на достоен гражданин се крие мрачна тайна. О'Брайън има дългове за над 94 000 долара и това го кара да предприеме крайни мерки. 

Но зад маската, оформена от църквата и неговите уважавани квалификации, О'Брайън имаше тайна. Очният лекар имаше огромни дългове от $94 000 и огромните финансови проблеми го накараха да търси драстичен изход.

В нощта на 31 октомври 1974 г. О'Брайън напълнил бонбонени сламки с калиев цианид и се запътил на обиколка за лакомства в махалата заедно със сина си Тимъти. Късно вечерта Роналд Кларк О'Браян предложил на Тимъни да похапне от бонбонените пръчици, а детето се съгласило с охота. 

Скоро след това малкият Тимъти започнал да се премива и гърчи от болка в банята. Извикана е линейка, но въпреки усилията на спешните медици Тимъти умира. Извършена е аутопсия, който показала, че момчето е било отровено с калиев цианид. За щастие комшийските деца, на които Тимъти раздал от смъртоносните бонбонени пръчици, заспали преди да се почерпят с тях. 

Разследващите заподозряли О'Браян, но той твърдял, че Тимъти е взел лакомствата от някоя от съседните къщи. Дори завел полицаите до дома на комшия и  заявил, че той раздал на децата отровените бонбони. Алибито му рухнала моментално, тъй като се оказало, че собственикът на къщата е бил на работа вечерта на Хелоуин. Тогава следователите установили, че бащата има дългове и е направил застрахователна полица за 10 000 долара на всяко от децата си няколко месеца преди смъртта на Тимъти. Сумата в застрахователната полица на Тимъти обаче била увеличена на 40 000 долара непосредствено преди трагичната му смърт. По време на разследването станало ясно, че О'Брайън се е свързал със застрахователната компания на следващата сутрин след кончината на Тимъти, за да си поиска обезщетението. 

Същия ден О'Брайън, преструвайки се на опечален, тръби, че синът му е убит от “лудия отровител” - персона от популярна по това време градска легенда в Тексас, за мъж който раздава отровени бонбони. 

Въпреки, че пледира невинен, съдебно жури осъжда О'Брайън на смърт в заседание, продължило само 46 минути.