0

Ч ували ли сте някога за билка, която елиминира натрупаната в тялото ни умора и ни зарежда с огромно количество енергия? Ако не сте, трябва да знаете, че съществува такава и се нарича гуарана.

Тя представлява вечнозелено пълзящо растение с дребни червени плодчета. То е сред най-големите източници на енергия. Изумително е, но всяко едно семенце съдържа до 5 пъти повече кофеин, отколкото кафено зърно със същия размер.

Нещо повече! Тази билка обаче има едно ненадминато предимство, което всеки почитател на кофеиновите напитки ще оцени. При консумацията на растението не се наблюдава сърцебиене, което е много важно и не бива да се подценява.

Освен енергията, която можем да извлечем от консумацията на гуарана, тя способства и подобряването на паметта, тонизира тялото и ума и ни помага да се преборим с умората. Редовният прием на билката ни помага да се справим и с излишните килограми, тъй като растението стимулира изгарянето на мазнините. Гуараната е перфектен избор за онези хора, които спортуват активно и се хранят здравословно.

Екстрактът от растението не дразни стомаха, а организмът го понася много лесно. Както стана ясно, билката притежава куп полезни свойства, от които всеки от нас може да се възползва, но въпреки това с приема й не бива да се прекалява. Големите количества не са безопасни за нас. Оптималният прием варира от 150 до 450 мг дневно, не повече.