0

 

 

 

93 произведения: живопис, графика, малка пластика и икони подредиха за традиционната си предколедна изложба 39 художници от Стара Загора в превърналата се в култова зала „Байер“. В екпозицията участват представители на няколко поколения зографи от Града на липите, за пръв път с малка пластика се представя познатият с анималистичните си произведения Светлин Стоев.С нова техника е представен и няколкократният участник в парижкия есенен салон Владимир Дончевски, не е изневерил на новаторските си търсения и председателят на групата на СБХ доц. Злати Златев.

„Опитваме се да създадем традиция и вече от няколко години каним колегите да извадят най-доброто , нарисувано през отиващата си година от ателиетата.Хубавото е , че срещаме разбиране и от общината, която ни съдейства за експонирането на творбите. Надявам се посетителите, дори да не си купят картина да си тръгнат с изпълнени от доброта сърца…“, коментира доц. Златев.

Сред ярките платна утре вечер в зала „Байер“ ще бъде и премиерата на романа „Хавра“, който авторът Захари Карабашлиев пише в продължение на цели 7 години , а първото изречение е написано в Америка.

Творческите изяви в Града на липите имат продължение и на 22 декември, когато в градската художествена галерия ще бъде открита изложба с картини на наградените участници в  Балканското квадринале на живописта „Митовете и легендите на моя народ 2016“.