0

И два пролет и с това някои неизбежни задължения.И колкото и да ни се иска да избягаме от тях, трябва да ги свършим. Със смяна на сезона идва и смяната на гардероба и обновяването му. Предлагаме ви съвети, с които да ви улесним в това досадно задължение. Ето какво да направите:

Идва пролет и с това някои неизбежни задължения.И колкото и да ни се иска да избягаме от тях, трябва да ги свършим. Със смяна на сезона идва и смяната на гардероба и обновяването му. Предлагаме ви съвети, с които да ви улесним в това досадно задължение. Ето какво да направите:

Изпразнете гардероба си: извадете всички дрехи, подредете ги на леглото или на друга повърхност, с която разполагате и ги разделете на тежки и леки предмети. Дайте на гардероба нов въздух: възползвайте се от възможността за прах и почистете старателно всички повърхности, включително вратите (проветрете стаята и я оставете да изсъхне добре, преди да я напълните отново).

Съхранявайте зимно облекло

Измийте и изгладете последните предмети около къщата и, ако е необходимо, продължете с поправянето. Тогава, разделете ги по вид (панталони, поли, пуловери, вълнени рокли, чорапи, суичъри, гащеризони, якета, палта, шапки, шалове и ръкавици), съхранявайте по-малки предмети в кутии добре етикетирани (не забравяйте да поставите торбички, защитени от молци, между ризите), дълги рокли, якета и палта в защитени от прах калъфи и поставете всичко в най-горната част на гардероба си, чакайки първото настинка да се върне.

Изберете кои дрехи да запазите

Застанете пред огледалото и изпробвайте всички тях; подредете торбите в краката си, за да сортирате дрехи, които да се подаряват (на роднини, приятели, благотворителни организации или на битпазара) и тези от хвърли без забавяне (не забравяйте обаче да премахнете от тези ципове, бутони, куки и други части, които могат да бъдат рециклирани).

Сега всичко, което трябва да направите, е да закачите цветни рокли, леки поли, ленени панталони и бермуди на една ръка разстояние, да опаковате и навиете тениски в чекмеджета и на рафтове.