0

С тарият мит, че размерът на обувките е свързан с дължината на пениса, е градска легенда, отколкото, твърда наука, според учени, пише LADbible.

На своя сайт Национална служба по здравеопазване във Великобритания цитира проучване, според което изследователите измерват членовете на повече от 100 мъже.

„Идеята, че размерът на пениса ви е пропорционален на размера на обувките ви, е мит, според проучване, публикувано в British Journal of Urology International“, се казва в статия за сексуалното здраве.

„Изследователи от Лондонски университетски колеж измерват пенисите на 104 мъже, включително тийнейджъри и пенсионери.

„Средната дължина на пениса в тази група е 13 см (5,1 инча), а средният британски размер на обувките е 9 (43 европейски размер). Но изследователите не откриха връзка между размера на обувката и дължината на пениса“, се казва в проучването.

Според Insider друго проучване, проведено в Канада през 1993 г., установи подобни резултати.

След като сравняват височината, дължината на стъпалото и дължината на пениса на 63 мъже, изследователите откриват само много лека корелация между по-големите крака и по-дългите пениси – отбелязвайки, че връзката е толкова слаба, че „размерът на стъпалото няма да служи като практична оценка на дължината на пениса“.

Д-р Несочи Океке-Игбокве, лекар и здравен експерт, каза пред изданието: „Опитът да се предскаже размера на пениса на човек въз основа на размера на краката му е почти безполезен. Наличните изследвания не показват никакви научни доказателства, които да свързват категорично и двете дължината на пениса и размера на обувката, но митът „големи крака е равен на голям пенис“ все още продължава да прониква в популярната култура“.

Д-р Джил МакДевит, постоянен сексолог в CalExotics, добави: "Размерът на пениса не е свързан или прогнозиран от размера на обувката или която и да е друга част от тялото по този въпрос. Размерът на пениса се определя от комбинация от генетика и фактори на околната среда, най-вече в утробата. ”

И има много други погрешни схващания за пениса, като Национална служба по здравеопазване също казва, че „така нареченият любовен мускул“ всъщност не е мускул и не съдържа никакъв, противно на общоприетото схващане.

Очевидно това е причината да не можете да го движите много, когато е изправен, тъй като пенисът е „вид гъба, която се пълни с кръв, когато мъжът е сексуално възбуден“.

„Кръвта се натрупва в 2 камери с форма на цилиндър, което кара пениса да се подува и втвърдява“, обясни NHS.

„Подуването блокира вените, които обикновено отнемат кръвта от пениса.

„Тъй като ерекцията изчезне, артериите в 2-те камери отново се стесняват, позволявайки на кръвта да се оттича от пениса.”