0

Б атман се завръща на голям екран и опитва да спаси Готъм в мащабно приключение, струващо поне $185 млн.

От днес екшънът е премиерен по кината и идва с идеята да постави ново начало на поредицата, като в нея главните актьори ще бъдат Робърт Патинсън, Зоуи Кравиц и Колин Фарел.

Мрак

В „Батман“ престъпниците започват да взимат надмощие над закона и реда в Готъм. Светлината в нощното небе не е само призив за Батман да дойде и да спасява, но тя е и предупреждение.

След като две години обикаля улиците на Готъм като Батман (Робърт Патинсън), всявайки ужас в сърцата на престъпниците, Брус Уейн потъва все по-дълбоко в сенките на мрачния град. С помощта на двама доверени съюзници - Алфред Пениуърт (Анди Съркис) и лейтенант Джеймс Гордън (Джефри Райт), той ще се изправи срещу корумпираната мрежа от служители и високопоставени личности на града и ще се утвърди като въплъщение на възмездието. Но нещата невинаги стават по начина, по който героят желае.

Когато убиец заплашва елита на Готъм с поредица от садистични гатанки, следите от загадъчни улики изпращат блестящ детектив на разследване в подземния свят, където се натъква на Селина Кайл – Жената котка (Зоуи Кравиц), Осуалд Кобълпот - Пингвина (Колин Фарел), Кармайн Фалконе (Джон Туртуро) и Едуард Наштън-Гатанката (Пол Дейно).

Докато доказателствата започват да го приближават към истината и мащабът на зловещия план става все по-ясен, Батман трябва да изгради нови съюзи, за да разкрие загадката и да въздаде справедливост за злоупотребата с власт и корупцията, които владеят Готъм.

Мрачен, на моменти граничещ с хоръра, новият „Батман“ определено е филм, който трябва да се види от почитателите на темата, а и не само.

Облекло

Актьорът Робърт Патинсън изживява детската си мечта на голям екран с участието си във филм за Батман, предаде Ройтерс. Британецът споделя, че се обличал като прилеп „през цялото си детство“ и го заявява на световната премиера на филма в Лондон: „Странно ми е, че сега съм в ролята на Батман. Но в същото време ми е любопитно да откривам какво мисли за това детето в мен. Актьорите, които играха Батман преди мен бяха огромна част от живота ми и интереса ми към филма, а и те бяха основната причина да искам да бъда актьор на първо място. Но когато влязох в ролята, за мен играта с маска се оказа изненадващо сложна“.

Става ясно, че без да знаят, по едно и също време и Робърт Патинсън, и Зоуи Кравиц са получили един и същи съвет от прочути изпълнители на техните роли. Робърт се е срещнал с Крисчън Бейл, а Зоуи – с Мишел Пфайфър. И двамата им дали съвет да настояват от хората, които им правят костюмите, да могат да влизат облечени като героите си в тоалетната. Явно тези прочути актьори в ролите на Батман и Жената котка са имали проблеми и говорят от собствен опит.

Патисън в същото време сподели, че много харесал костюма си и с режисьора Мат Рийвс решили да показват Брус Уейн потен от костюма на Батман, а очите му да бъдат черни и след свалянето на маската – в предишните роли обикновено ставаха сини или светлокафяви.

Робърт Патинсън става световна звезда като вампир в поредицата филми „Здрач“. Знаем го също от „Героят, злодеят и девицата“, „Добри времена“, „Изгубеният град Z” и др.

Дъщерята на Лени Кравиц – Зоуи, в последните години натрупа доста голяма популярност като актриса. Игра в поредицата „Дивергенти“ и бе Лата Лестранж в първите два филма на „Фантастични животни“, снима се и в сериалите „Големите малки лъжи“ и „Бивши гаджета“. Но за пръв път има главна роля в мегапродукция, и то като толкова емблематичен персонаж, какъвто е Жената котка.

Режисьор

В едно от интервютата си, в случая пак пред Ройтерс, режисьорът Мат Рийвс казва: „Има страхотни филми за Батман и той е герой, когото всички обичат. Но според мен не трябва да подхождате и без доза ужас. В известен смисъл това е психологически филм на ужасите, трилър, филм за сериен убиец, но също така е и история за голяма любов“. Като режисьор Мат го знаем с двата филма - „Зората на планетата на маймуните“ и „Войната за планетата на маймуните“. Но лентите, които са направили впечатление на продуцентите да го поканят, са „Чудовищно“ и „Пусни ме да вляза“, защото в тях съчетава хорър с екшън и драма, а точно това е търсено в новия Батман – да има страх, но той да не е преобладаващ, а по-скоро да създава усещането за надвиснала опасност.

Котки държат бюста на Зоуи

Дъщерята на Лени Кравиц – Зоуи, избра интересни рокли за двете световни премиери на „Батман“.

И двата пъти бе с почти една и съща рокля, но имаше разлики в бюста, който бе придържан от персонажи, свързани с филма. В Ню Йорк тя бе в черен тоалет, а на бюста имаше котки. Преди това в Лондон се появи с два стилизирани прилепа като символите на Батман. На американската премиера дойдоха майката на Зоуи – актрисата Лиза Боне и доведеният й баща Джеъсън Момоа, с когото дъщерята на Кравиц е в отлични отношения.