0

В арненецът Станислав Златарев успя да подобри два световни рекорда на Гинес – за „Най-много коремни преси за 1 час“ и „Най-много коремни преси за 3 часа“. В рамките на 1 час на 14 май, т. г. той стегна коремни мускули повече от 2 600 пъти, а за внушителното време от 3 часа - цели 5 500 пъти.

В присъствието на близки, приятели и клиенти на фитнес залата му и предавано на живо във фейсбук, Станислав показа своята всекидневна рутина, благодарение на която успява да подобри своята издържливост и да промени коренно начина си на живот. Следвайки метода на „Ледения човек“ Уим Хоф, варненецът демонстрира медитация на базата на дишане и задържане на въздух за дълго време, а след като тялото му бе наситено с кислород. Той показа пред смаяните погледи на присъстващите и влизане в специална ледена бъчва, пълна с вода и лед с температура малко над нула градуса. Престоят му вътре бе 10 минути, а веднага след това започна и изпълнението на зададената цел. Досегашният рекорд за едночасовото преса-предизвикателство принадлежи отново на българин, който се справя със задачата с 300 коремни преси по-малко. 3-часовият рекорд ще бъде новозаписан в Световната книга на Гинес, като известни до момента са неофициални опити на кандидати, направили около 4 300 броя, с 1 300 по-малко от постижението на варненския фитнес треньор. Той сподели, че по време на изпълнение на предизвикателството е имало много трудни моменти, но волята, самодисциплината и решителността за победа са му помогнало да се справи.

Станислав Златарев е персонален треньор и собственик на фитнес зала за индивидуални тренировки и място, превърнало се в нарицателно за успех и промяна на живота на стотици варненци. Занимава се със спорт през целия си съзнателен път и вярва,че здравословното хранене и редовните тренировки са ключът към дълъг и щастлив живот. Предстои и официалното потвърждение за одобрение и вписване в Книгата с рекордите, което се очаква в края на лятото.