0

“Показахме, че можем да печелим избори. Сега предстои по-трудното - да докажем, че можем и да управляваме”. Това обяви избраният за кмет на София Васил Терзиев на специален брифинг на централата на “Кърниградска” по повод победата в София. В пресконференцията участваха и лидерите на коалицията “Обединени за София” - Атанас Атанасов, Христо Иванов, Борис Бонев и Владислав Панев.

Терзиев благодари на избирателите и обеща да работи за интересите на всичко софиянци - на тези, които са го подкрепили и не тези, които не са. 

"Казахме, че ще се борим за кметското място - постигнахме го, казахме, че ще се борим за районно представителство - постигнахме го - имаме 19 районни кметове, постигнахме и представителството в СОС. Сега предстои по-трудното нещо - да докажем, че освен да печелим избори, можем и да управляваме достойно и прозрачно. Обещаваме, че ще работим изключително отговорно и мотивирано, за да видите, че високите очаквания ще намерят основа за положителна промяна", заяви той.

Новоизбраният кмет на столицата обяви, че София ще дава възможност на хората да реализират големите си мечти и ще се ръководи от няколко принципа - публичният интерес да бъде над всичко, гражданите и бизнесът да бъдат въвлечени в решенията и активната комуникация да е не само до изборите, а и след тях. 

“Не вярваме в малките хора, а в хората с големи мечти - София да им дава възможност да се реализират”, иронизира Терзиев опонентката си на вота Ваня Григорова, която в кампанията наблягаше на интересите на малките хора. 

Терзиев бе категоричен, че ще се бори Борис Бонев да стане председател на Столичния общински съвет. 

От своя страна Бонев благодари на Терзиев, че се е съгласил и е поел тази голяма отговорност да застане начело на столицата.