0

 

Премиерът акад. Николай Денков поиска оставката на председателя на ДАНС Пламен Тончев. Причината е, че той не е освободил заместника Денев си заради МАШИНАГЕЙТ.

МАШИНАГЕЙТ: Денков се прицели в зам.-шефа на ДАНС заради скандала с кодовете (ВИДЕО)

"Очаквах председателят на ДАНС да представи мотивирано предложение за зам.-председателя Денев. Той е автор на справката, съдържаща непроверени и манипулативни твърдения, които дадоха началото  на саботажа срещу машинното гласуване. Отказът на председателя да освободи заместника си ми дава два ясни сигнала - че одобрява незаконните действия на Денев и че няма възражения срещу използването ѝ за дестабилизиране на изборния процес. Тези действия са съзнателен удар срещу националната сигурност и демокрацията", заяви той.

По думите му справката е в нарушение на закона. "Това е пореден случай, в който председателят на ДАНС не изпълнява задълженията си, затова изпратих мотивите си за освобождаването на Пламен Тончев от поста председател на ДАНС. Освен незаконната намеса на агенцията в местните избори, мога да посоча още няколко причини за това си искане. България влезе в сивия списък за пране на пари, а основна координираща институция за изпълнение на препоръките от Комитета за борба с изпирането на пари, е ДАНС", заяви Денков.