0

К андидатът на „Има такъв народ“ (ИТН) за кмет на София е депутатът Ивайло Вълчев, съобщи във видеоизявление във Фейсбук лидерът на партията Слави Трифонов. 

Ивайло Вълчев е български поет и сценарист, автор на най-култовите песни на Ку-Ку бенд, сред които "Френската гимназия", "Едно Ферари с цвят червен" и „За крадец не ставаш, сине“. 

Шоуменът и партиен лидер представи кандидатите за кметове на партията за някои от големите градове. Партията има общо над 150 кандидати, заяви Слави Трифонов. 

За Пловдив кандидат за кмет е Станислав Балабанов – завършил е „Българска филология“ и „Журналистика“, в момента също депутат от групата на ИТН. 

Кандидатът за кмет на Разград е Мария Господинова - магистър по „Политология и дипломация“ и по „Национална сигурност“. 

За кмет на Пазарджик, кандидатът на ИТН е Тинко Василев, който работи като адвокат от 14 години, специалист по гражданско право, съобщи Слави Трифонов. 

За кмет на Благоевград кандидатът е Станислав Богдански, който е с две висши образования - „Публична администрация“ и „Национална сигурност“. Работи в сферата на застраховането и е част от парламентарната група на ИТН. 

Кандидатът за кмет на Ямбол е Милко Димитров - магистър по „Право“ и магистър по „Социология“. Има административен опит в сферата на социалните услуги в община Ямбол. 

За Плевен се издига кандидатурата на театралния режисьор Димо Дешев, поставил повече от 80 спектакъла за 40 години работа. Владее и превежда от няколко езика. 

За град Видин кандидатът на ИТН е Милен Милчев - магистър по „Търговия и финанси“, дългогодишен национален състезател и Балкански шампион по самбо, собственик на земеделски бизнес. 

Ивайло Костадинов е кандидатът за кмет на Варна. Той има четири висши образования, едното от които е „Мениджмънт на водния транспорт“. Развива собствен бизнес. 

За Стара Загора кандидатът е Тихомир Тенев - висшист инженер с дългогодишен опит в енергетиката в една от електроцентралите в комплекс „Марица - Изток“. 

Момчил Иванов е кандидатът на ИТН за кмет на Велико Търново. Той е адвокат, магистър по история, доктор по гражданско и семейно право. 

Кандидатът за кмет на Враца е Цветан Борисов - бакалавър по „Счетоводство и контрол“ и магистър по „Стопанско управление“. 

Тодор Иванов е кандидатът на ИТН за кмет на Бургас. Той е с две висши образования – „Машинен инженер“ и „Индустриален мениджмънт“. Бил е административен мениджър и управител 17 години на архитектурно дружество. Бил е заместник областен управител на Бургас от квотата на ИТН. 

За кмет на Търговище ИТН предлага Васил Иванов - експерт в областта на туризма. Бил е футболист, в момента се занимава с бизнес. 

Анатоли Станев е кандидатът за кмет на Русе – юрист и адвокат. Бил е член на Софийската адвокатска колегия, бил е директор на Регионалната инспекция по околна среда и водите в Русе. 

Иван Иванов е кандидат за кмет на Хасково, той е собственик на фирма за таксиметрови услуги в града.  

За кмет на Перник ИТН предлага Петър Костадинов - машинен инженер с управленски опит в общински предприятия.