0

"Имаме двойно повече гласове и общински съветници от ПП-ДБ. Това е категоричният резултат". Такава бе равносметката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който коментира втория тур на местния вот от Пловдив, където кандидатът на партията Костадин Димитров спечели убедително на балотажа. 

Според Борисов вече има нова „сглобка”. „Партиите, които подкрепят Русия и Путин – на първо място ПП, на на второ – „Възраждане”. На миналите избори преди една седмица ГЕРБ беше навсякъде пръв. Сега се обединиха ПП и „Възраждане”, заедно с БСП – има нова коалиция, нова „сглобка” и играха срещу нас”, обяви той.

„Във Варна си е с мутрите и с бизнес групировките. Не може 5-6% от първия тур да се стопят, освен с платен вот на мутрите и на варненските групировки”, разкри лидерът на ГЕРБ за вота в морската ни столица.

„Дадох си гласа за Терзиев, изнасилих партията да гласува за него и в същото време платиха пари да ме бият в Банкя. ПП и „Възраждане” в Банкя играха срещу нас, а Петков иска да си говорим за данъчни закони и какво ли не. Лицемерие. Затова е ниска избирателната активност – хората вече не понасят лицемерието”, отсече Бойко Борисов.