0

П обедителят на балотажа в Плевен Валентин Христов обяви, че ще започне кметския си мандат с ревизия на общината. Кандидатът на ГЕРБ спечели вота с убедителните 61% пред опонента си, издигнатия от инициативен комитет Георг Спартански. 

“Смятам, че дадох надежда на „плевенчани, те повярваха в мен и излязоха да гласуват. Първото, което ще направим в общината е одит, за да видим откъде да започнем”, заяви Христов. Според него Плевен не се е променил от 8 години насам, като в града няма инфраструктура и обходен път, а има проблеми с безстопанствените кучета и водата. 

От своя страна изгубилият местния вот Георг Спартански призова да се изчакат окончателните резултати. “Нямам причина да се срамувам от моя живот за 60 години. Обичам гради и моите съграждани и ще продължа да работя за града”, заяви той.

Спартански се възмути от преминалата кампания за местния вот. “Закопаваха мен и децата ми в гробищата, пожелаваха ни да се разболеем от рак. Горд съм, че не отвърнах на простащината. Сигнализирахме за корпоративен вот и на двата тура. Днес имаше инсинуация, че съм камила, че ям деца и съм изведен с полиция от избирателна секция и не виждам причина да доказвам, че не съм камила”, заключи Георг Спартански.