0

Л идерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира местния вот и критикува политическите си опоненти от Казанлък. След като сутрнита даде брифинг в партийната централа Борисов продължи с разбора от подбалканския град. 

"Корнелия Нинова толкова се уплаши, че Ваня Григорова ще стане кмет, че не ни иска подкрепата. А ние просто казахме да се избира дали да има държавна собственост или държавна сигурност", коментира той думите на соцводачката Корнелия Нинова, която отхвърли подадената от него ръка.

НА ИНАТ: Нинова не ще подкрепа от Борисов за Ваня Григорова

"Сглобката - тази грозна дума, те я измислиха, не работи. Аз разбирам те да ни подкрепяха и ние -тях. ПП-ДБ играят с нашите противници", възмути се Борисов.  

Бившият премиер говори и за отношенията в (не) коалицията след вота за местна власт. 

“След изборите ще говоря с партията. Поне да има местна власт, защото стане ли хаосът и в нея, не виждам какво ще бъде", закани се Борисов. 

“Тази сглобка е паянтова, не знам и как ще се стигне до бюджет. Но в края на краищата ние ще гласуваме 69 депутати, само ако има разписано какво ще се случи в градовете. Не може повече да им вярваме, ако го няма разписано", заяви Борисов.

“На втория тур, ако направим безпринципни сглобки, още следващата седмица ще се разруши голямата сглобка. Те ни поставят ултиматуми. Надявам се навсякъде да бъдем разумни. Аз не виждам в сряда как ще седнем да работим", заяви още лидерът на ГЕРБ. 

“С външни всякакви олигархични действия се създаде вълна, като преди 3 години заля цялата страна и сега на тази вълна ѝ идва отлива, като се почва от морето, през Стара Загора и до столицата",обяви той.