0

П редседателят на БОК Стефка Костадинова гласува в секцията, която бе в посолството на България в Рим.

Въпреки 30-градусовата жега олимпийската и многократна световна шампионка и все още действаща рекордьорка на планетата в скока на височина гласува, а с появата си разведри атмосферата. Много от хората, дошли да упражнят своя глас, използваха момента, за да се снимат пред посолството с Костадинова.

Гост

Стефка Костадинова е в Рим като гост на Европейското първенство. От петък до снощи тя беше на стадиона, за да подкрепя атлетите ни. Костадинова, която през 1987 г. постави в Рим уникалния си световен рекорд в скока на височина, получи възможността да награди и призьорките в дисциплината при жените.

стефка костадинова

 стефка костадинова
Пламен Вълков

Хиляда

По информация на "Телеграф" в Рим живеят официално около 1000 българи, като от тях всеки път гласуват около 600. Вчера до ранния следобед хълма, на който се намират посолството и консулството, бяха изкачили, за да гласуват, около 200 души, като се очакваше до вечерта оттам да минат и още стотина.
Самата процедура по гласуването отнемаше около 10 минути с попълването на декларация за изборите за НС и ЕС, а ако си подал предварително заявление, минаваше за 2 минути. В Рим се гласуваше само на хартия. „Правя го за себе си и за България“, коментира една българка, след като упражни вота си. Други двама, постоянно живеещи в Италия, казаха, че гласуват на всички избори. 

Пламен Вълков - наш пратеник в Рим