0

З аловиха издирвания за жестокото убийство в град Тервел. Във вторник трупът на 45-годишна жена, пребита до смърт с камъни, бе открит на улица в града. Основен заподозрян за тежкото престъпление е бившият й съпруг - Фаредин Ахмед, предава NOVA. 

„Мъжът е задържан снощи около 23.30 ч. в жилище, в което е следвало да бъде извършен ремонт от неговия работодател. Заловеният се е занимавал със строителство, имал е ключ от апартамента и се е укрил там.  Не е оказал съпротива по време на задържането”, заяви окръжният прокурор в Добрич Радослав Бухчев. Мъжът е направил пълни самопризнания и е оказал съдействие на разследващите органи, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

За изясняване на фактите и обстоятелствата около престъплението са иззети множество веществени доказателства, назначени са съдебно-медицинска, съдебно-психологична и биологична експертизи. Ахмед е бил неадекватен след употреба на алкохол и не е оказал съпротива при ареста. По думите на окръжния прокурор на Добрич, Радослав Бухчев, престъплението е извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост. Наказанието, което законът предвижда, е "лишаване от свобода" за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Разследването продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Добрич и Областната дирекция на МВР.