0

О кръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем и задържа турски гражданин за притежаване на хероин, марихуана и кокаин на стойност 66 142 лв. с цел разпространение. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Чужденецът е арестуван на 7 юни, при специализирана полицейска операция по линията „наркотици”, проведена от служители на отдела „Криминална полиция” към областната дирекция на МВР в Пловдив.

Със съдействието на колегите им от сектор „Пътна полиция”, късно вечерта те спрели за проверка лек автомобил „Форд Мондео” на изграден контролно-пропускателен пункт на бул. „Васил Левски“ - един от входовете на областния град, съобщиха от пресцентъра на полицията.

В колата, управлявана от 57-годишния турски гражданин, с разрешение за продължително пребиваване в България, поставени в найлонови торби под шофьорската седалка са открити 965 грама хероин. Останалите наркотици - 2972 г марихуана и 0,563 г кокаин, са открити в наето от мъжа жилище в район „Южен” в града и в лек автомобил „Порше”.

При разследването е установено, че иззетите наркотици са били предназначени за разпространение на територията на Пловдив.    

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжната прокуратура да внесе искане в съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.