0

Р айонна прокуратура – Пловдив предаде на съд мъжа, който преби продача на чорапи Митко в града, съобщиха от държавното обвинение. 

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд мъжа, който преби продача на чорапи Митко в града, съобщиха от държавното обвинение. 

46-годишният И.Д. е обвинен за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Установено е, че на 27.05.2021 г. той нападнал търговеца и нанесъл контузия на носа му. Около 20,20 ч. Митко Чорапа вървял сам по ул. „Христо Дюкмеджиев“ в квартал „Капана“ в Пловдив. Част от чорапте, които продавал, носел в чанта, а няколко пакета в ръцете си. На същата улица пред едно от кафенетата се намирал И.Д. Когато видял продавача, той му препречил пътя. Попитал го защо не му е върнал чадър, който му бил дал преди време. Митко отвърнал, че го бил забравил в заведение, отишъл да го търси, но не го открил. И.Д. се ядосал. Той поискал от Митко да му плати 200 лева за изгубения чадър. Продавачът на чорапи отговорил, че няма възможност да даде толкова пари. Когато чул това, И.Д. започнал да крещи и рязко издърпал пакетите с чорапи от ръцете на Митко. Той ги ритнал с крак във въздуха, разпилявайки стоката по улицата.

Наоколо имало много хора, но въпреки това обвиняемият продължил с невъздържаните си и арогантни действия. Той отново изритал пакетите, които попаднали под маси на съседни заведения. За да демонстрира превъзходство, И.Д. нанесъл и силен удар с предната част на главата си в лицето на М.С. Пострадалият направил няколко крачки назад. Биячът отново се насочил към продавача на чорапи с цел да продължи физическата саморазправа, но бил спрян от двама мъже, които се намирали наблизо. Установено е, че Митко почувствал силна болка в областта на носа и в резултат на удара е получил лека телесна повреда. Веднага след това И.Д. напуснал мястото на инцидента. Действията му били възприети от множество граждани, които станали очевидци на случилото. Те останали силно възмутени и потресени от непредизвиканите хулигански действия.

По делото са извършени разпити на свидетели, приобщени са веществени доказателства, както и заключенията на няколко експертизи и др. И.Д. е с взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.