0

Б ивш боксьор преби баща си до смърт в нощта срещу четвъртък в село Неделево край Пловдив. Антон Терзиев на около 65 години издъхнал в болница. Първоначалните съмнения на медиците, че смъртта му е насилствена, се очаква да бъдат потвърдени след аутопсията в Съдебна медицина.

Бивш боксьор преби баща си до смърт в нощта срещу четвъртък в село Неделево край Пловдив. Антон Терзиев на около 65 години издъхнал в болница. Първоначалните съмнения на медиците, че смъртта му е насилствена, се очаква да бъдат потвърдени след аутопсията в Съдебна медицина.

Като основен заподозрян е сочен синът на жертвата Антон – Стоил Терзиев. Преди години той бил завършил Спортното училище в Пловдив, където тренирал бокс. Състезателната му кариера обаче не потръгнала и младежът се прибрал в родното си село Неделево, което се намира в община Съединение край Пловдив. Така и не се захванал с нещо смислено. Не работел, разказаха местните хора от Неделево. По думите им Стоил един – два пъти ходил до Франция, но и там не му потръгнал гурбетът и пак се върнал на село, където го издържали майка му и баща му. Според злите езици в селото младият мъж имал вземане – даване и с наркотиците, но дали е лежал в затвора за това, хората не знаят. Така и не се оженил, защото, освен че не подхващал работа, имал опасен вид. „Кой ще го иска такъв пройдоха?“, питат комшиите.

Във фаталната вечер срещу 19 март т.г. на адреса на Терзиеви в селото била повикана линейка. Медиците качили едва дишащия човек и го закарали в болница, където той издъхнал. Майката на Стоил, за когото не е ясно на този етап от разследването дали е арестуван, работела като служител по чистотата в кметството. Била тиха и кротка жена, която от години търпяла сина си. „Защо и как го търпеше тази женица, не знаем. Голяма мъка й беше той, но син й е, търпи го, какво да го прави“, се чудеха местните хора.

Семейството има и дъщеря, която от много години живее и работи със семейството си в Австрия.

По случая се води досъдебно производство в Районното управление в село Труд, под наблюдение на окръжната прокуратура. По предварителни данни, 64-годишен мъж от с. Неделево починал след нанесена телесна травма от сина му, на 40 години. Конфликтът между двамата възникнал в четвъртък. С полицейска заповед 40-годишният е задържан за едно денонощие.