0

Б ременна от село Микрево, община Струмяни, договорила да продаде бебето си на семейство българи само за 200 лева, след като го роди, потвърди за “Монитор“ говорителката на Областната дирекция на полицията в Благоевград Йорданка Шаркова: „Фактът е верен, колегите работят по случая. Допълнителна информация ще дадем, след като се изяснят подробностите“, уточни Шаркова.

Бременна от село Микрево, община Струмяни, договорила да продаде бебето си на семейство българи само за 200 лева, след като го роди, потвърди за “Монитор“ говорителката на Областната дирекция на полицията в Благоевград Йорданка Шаркова: „Фактът е верен, колегите работят по случая. Допълнителна информация ще дадем, след като се изяснят подробностите“, уточни Шаркова.

Бъдещата майка сама

предложила нищожната сума с условието тя да получава майчинството и детските надбавки

до навършване на пълнолетие на детето. Семейството, което е от Сандански, първоначално й предложило 12 000 лева и да осиновят изцяло бебето след раждането му, но бъдещата майка не се съгласила.

Полицията обаче получила сигнал за подготвяната ужасяваща сделка и осуетила покупко-продажбата. От РУП-Сандански издирват семейството българи, което е заможно и имат доходоносен бизнес, но те успели да се укрият. Досега не са могли да си родят собствено дете. Когато бъдат установени семейството,

вероятно ще бъде арестувано за изясняване на вината им.

Междувременно Марио се родил на 30 октомври в санданската болница. Предаването на детето трябвало да стане на 3 ноември, сряда, но полицията осуетила сделката.

Село Микрево е с преобладаващо ромско население и във всяка къща щъкат по 7-8, че и повече деца. За някои търговията с деца е доходоносен бизнес. Това не е единственият случай в селото, когато се продават деца. Преди няколко години по този начин гърци си купиха бебе от Микрево и успяха даже да го изнесат през ГКПП Кулата.