0

Д вама братя пребиха жестоко и изнасилиха 42-годишен мъж във Велинград. Тежкото криминално деяние е извършено миналата седмица. Вследствие на побоя мъжът е починал, а тялото му е открито в изоставена постройка, информираха от прокуратурата.

За нападението са задържани двама младежи на 22 и 17-годишна възраст. Първоначално досъдебното производство е било образувано за причиняване на смърт по непредпазливост. Установено е било, че по тялото на мъжа има следи от побой и полово насилие.

Установено е, че двамата обвиняеми са отишли в колибата на жертвата си на 13 януари вечера. Първо му нанесли побой, а след това извършили полово сношение, като употребили за това сила и заплашване. Малко по-късно двамата си тръгнали и оставали пострадалия сам.

При извършения оглед в постройката, където е живеел, е бил открит дървен кол.  Според първоначалните данни на медицинските експерти смъртта е настъпила вследствие на разкъсване на вътрешни органи на тялото.

Под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик продължават активните действия по разследването. Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Районна прокуратура-Пазарджик внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.