0

Д НК от очила заковало килъра на ексченгето Любомир Иванов. Това стана ясно снощи в съда по време на гледане на мярката за неотклонение на Кристиян Илиев и съучастника му Боян Табаков.

Бившият шеф на Криминална полиция във 2-ро РПУ беше застрелян на 25 март пред дома му в столичния квартал „Лозенец“. Според разследването Илиев приближил мишената си на колело. Камери показали, че преди стрелбата килърът и жертвата се сборичкали. Тогава изпаднал пластмасов елемент от предпазните очила на Илиев. ДНК от иззетите тоалетни принадлежности от дома му съвпаднало с това от пластмасовия елемент. След като гръмнал жертвата, духнал с велосипед, а после се отдалечил още с кола.

Както „Телеграф“ първи писа, соченият за килър Илиев се упражнявал да стреля и с двете ръце. Тренировките се провеждали на стрелбище на „Герена“, стана ясно вчера.

Кристиян и Боян бяха доведени в съда под засилена охрана. Адвокатът на стрелеца Любомир Таков заяви пред магистратите, че подзащитният му има фрактура на лявата раменна става. Освен това има дискова херния. Трябвало да се грижи за майка си, която е вдовица и имала сърдечни проблеми. Според защитника, ако Илиев е в ареста, ще се застраши животът му. Психически също щяло да му се отрази. Адвокатът даже поиска съдебномедицинска експертиза за състоянието на Кристиян, но съдът отхвърли искането.

Прокуратурата поиска постоянен арест за Кристиян. Още повече, че има опасност да се укрие или извърши престъпление. Илиев е осъждан, а деянието е извършено в изпитателен срок от друго осъждане. До редакционното приключване на броя съдия Иван Коев все още не се беше произнесъл по мярката за неотклонение на двамата.