0

П атрулка на областната дирекция на МВР във Враца се заби в бетонна разделителна мантинела на булевард „Мито Орозов” във вторник. При удара са пострадали и двамата полицаи в служебната „Шкода”, съобщиха от полицията.

35-годишният Иван Антимов е с много контузии и е транспортиран в столичната спешна болница „Пирогов”. 53-годишният Георги Александров, който е бил зад волана, се е отървал с по-леки рани, прегледан е в спешния център и е освободен за домашно лечение.

Тежкият инцидент е станал близо до една от шивашките фирми на изхода на Враца към Оряхово. Линейка с психично болен човек и патрулката, която я е охранявала, са влизали в града, когато били засечени от камион. Линейката успяла да мине, но при опит да избегне сблъсък с камиона, патрулката се завъртяла и се ударила с дясната си страна в бетонни блокове.

Двата специализирани автомобила били с включени буркани, но шофьорът на тежката машина не ги пускал да минат пред него. След инцидента виновният шофьор е избягал. Установен е, след като са прегледани камерите за видеонаблюдение.
По случая е образувано следствено дело.