0

Д жигит, с отнета преди осем години шофьорска книжка, се блъсна в патрулка при опит да избяга от полицейска проверка в Русе. При задържането му младият мъж отказал да бъде изпробван за наркотици.

Нарушителят бил видян от полицейския патрул на бул. „Липник“ в нощта на 10-и срещу 11-ти юли. Мерцедесът бил с неработещ стоп и при приближаване полицаите подали звуков и светлинен сигнал за проверка. Вместо да спре, водачът продължил, след което патрулът предприел преследване. В междублоково пространство в квартал „Здравец“ полицейският автомобил преградил пътя на нарушителя. При опит да избяга джигитът блъснал патрулката и повредил предната й броня и предния капак.

При проверката станало ясно, че 35-годишният водач е с отнета книжка още през 2014 г., а мерцедесът, който управлявал, е с номера на друг автомобил. Мъжът бил поканен да даде проби с технически средства. Проверката за алкохол дала отрицателен резултат, а за наркотици водачът отказал да бъде тестван. Той е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.