0

П енсионер, страдащ от хронична бъбречна недостатъчност, заплаши болницата в Пловдив с бомба. Мъжът провеждал процедури три пъти седмично по предварително изготвен график в дните понеделник, сряда и петък. Болният пътувал със специализиран транспорт от дома му в Карлово до Пловдив и обратно.

Графикът обаче претърпял промени и били предвидени различни дни за провеждане на процедурите – вторник, четвъртък и събота, и с различен начален час. Промяната не се харесала на пациента. Причината - часовете съвпадат с тези на футболни мачове по телевизията. Затова решил да изрази несъгласието си, като подаде сигнал за поставена бомба в лечебното заведение с цел да не се състоят процедурите.

Пенсионерът казал по телефона, че е сложил бомба в мазето на болницата и веднага след това прекъснал връзката. Междувременно болницата била окупирана от полиция и бопаджии. Персоналът и пациенти били евакуирани. В рамките на повече от час специалистите търсили заложени експлозиви, но такива не били открити. Дядото е глобен с 1000 лева.