0

Б ившият футболист Георги Семерджиев е бил дрогиран с коктейл от хероин и нова дизайнерска дрога в момента, в който е прегазил до смърт двете момичета на бул. „Черни връх“ в София. Това разкриха от разследването пред „Телеграф“. Назначени са химически експертизи, които да докажат първоначалните тестове. След кървавия инцидент вечерта във вторник 36-годишният мъж и спътницата му избягали. Благодарение на следовател Семерджиев бил открит в дома му в кв. „Лозенец“ и арестуван от командоси от „Кобра“. Той е бил толкова неадекватен, че не е могъл да каже нищо. В късния следобед в сряда била открита и жената, станала свидетел на ада на пътя.

Пешеходки

Около 23 ч. във вторник Семерджиев се движел по бул. „Черни връх“ с около 130-140 км/час, споделиха очевидци на трагедията, а думите им бяха потвърдени от шефа на КАТ-София Тенчо Тенев. Джипът му „Ауди Q7“ бил с включени лампи, имитирайки полицейски автомобил. Прелетял на червено и първо блъснал такси, след което се обърнал и се забил в кабинката на асансьора на близката метростанция. Ударът бил толкова силен, че тузарският джип буквално се разцепил на две. Едната половина отхвръкнала и се сгромолясала върху двете млади момичета, които били в пешеходната зона. Загиналите са на 22 и 26 години. Според Тенев те не са имали шанс да оцелеят. Вместо да спрат и да видят какво е състоянието на ранените, той и спътницата му успели да се покрият. Стана ясно, че бившият футболист няколко часа по-рано е карал инфарктно и е щял да се вреже в друг автомобил. „Издирвам водач на черна Q7, който щеше да ме отнесе със 160 на Околовръстното“, написа водач във фейсбук групите за автомобили и мотори, а постът му се разпространи със скоростта на светлината в социалните мрежи. Беше публикувана и снимка на джипа на Семерджиев от друго кръстовище, като човек се оплаква, че също е щял да го блъсне.

Оръжия

Пътни полицаи и следователи разказаха пред „Телеграф“, че от около две седмици Семерджиев правел зверски изпълнения на пътя със злокобния джип. Засилвал се по бул. „България“ или по „Черни връх“ на включени лампи, след което профучавал с над 130 км/час на червено. Правел си кръгчето и изчезвал. За зулумите имало докладни на катаджии, но така и никой от тях не успял да спре водача. Неофициално обаче се знаело, че лицето е с татуиран кръст и сълзи на лицето и описанието му съвпадало с това на Семерджиев.

В социалните мрежи пък хора, които го познават, го описаха като дребен наркодилър, който пласирал в „Манастирски ливади“. Имал много пари, фукал се с различни лъскави возила. Толкова се взел на сериозно, че на фитнес ходел с нож и пистолет, споделят потребители на социалните мрежи. Някои от тях твърдят, че си плащал на полицаи да не го закачат.

Темида

Проверка на „Телегераф“ в съда показа, че в сряда Георги и друг футболист Иван Бандаловски е трябвало да се явят в съдебната зала на дело срещу тях за побой. Те са подсъдими в Софийския районен съд за това, че през 2013 г. в заведение в столичния жк „Люлин“ са нанесли средна телесна повреда на човек.

През септември миналата година пък Семерджиев е сключил споразумение с прокуратурата, одобрено от СГС. Магистратите осъдили на 8 месеца затвор ефективно ексфутболиста за дрога. Той обаче не лежал, тъй като точно толкова прекарал в ареста и времето му било приспаднато. Семерджиев е бил задържан под стража от 13 април до 13 декември 2018 г. Малко преди това той бил заловен с голямо количество наркотици. Униформените открили в чантичката му, управляваното от него ауди и в жилище в „Манастирски ливади“ близо 3,5 кила коноп, разпределен на пакетчета по 430 грама. Освен това според обвинението разпространявал и кокаин. Разследващите открили 6 пакетчета по 49 грама кокаин. Това са приблизително 300 грама. След като се оказало, че вече си е излежал присъдата още в ареста, му останала само глобата от 15 бона.

Проверка в социалните мрежи показа, че на повечето снимки Семерджиев позира със скъпа чантичка „Луи Вютон“, чиято цена е над 1600 евро.

Навъртял 47 акта

КАТ-София обявиха вчера наказанията на пътя на Георги Семерджиев. Оказало се, че е навъртял 47 акта и 49 наказателни постановления. Последното е от 11 юни, когато бил спипан да шофира надрусан. Книжката му пък била отнета още преди десетина години заради липса на точки. От 2009 г. до момента твърдял, че управлява с документ от Швейцария. Проверката обаче показала, че такъв документ не съществува. Сред другите му провинения са, че затъмнява стъкла, минава на червено, кара пиян и т.н.

Протест блокира адското кръстовище

Стотици граждани и таксиметрови шофьори се събраха в сряда вечерта на протест на лобното място на двете момичета, прегазени от Георги Семерджиев. Те поискаха справедлива присъда за виновника. 18-годишната Алекс също беше дошла на протеста, тъй като в момента на адската катастрофа била на светофара до пометеното от футболиста такси. „Тук съм, защото това можеше да бъда аз. Беше много страшно. Осъзнах какво съм видяла и какво се е случило едва след като се прибрах. В момента, в който светофарът светна зелено, тръгнах да завивам, когато чух страшен гръм“, сподели през сълзи момичето пред екипа ни. Колата й била засипана от парчета от автомобила на Семерджиев, който се разцепил на две.

Нашумя с черно тото: Няма успехи на терена

Георги Семерджиев е юноша на Левски, но никога не е играл за първия състав на „сините“. Като нападател се подвизава в Хебър, Вихрен, Родопа, Ботев (Пд), където има едва три срещи, и Спортист. По време на престоя си в тима от Своге е задържан при акция на ГДБОП заедно с други лица по подозрение за участие в манипулиране на мачове. Кариерата на Семерджиев като футболист е кратка - между 2005 и 2011 г. Няма никакви успехи на терена.

Брат му: Да лежи в затвора, така е редно

„Ще си научи урока, ще влезе в затвора, колкото и да ми е гадно да го кажа. Така трябва. Това е правилният начин. Не мога да си избера брат ми, обичам го, прави всичко за нас, дава си живота”. Това сподели братът на Георги – Божидар, пред Нова тв. Момчето разказа, че той карал яростно, но отговорно. Започвал бизнеси, но те пропадали. Първо завъртял автомивка, но я затворил. След това започнал с коли и тъкмо му потръгнало, но нещата спрели. „Майка ми и баща ми не са спали. Това, което ни гложди, е дали той е добре. Ако е добре, ще си поеме последиците, ще си научи урока. Единственият проблем, за който се извинявам, е загубата на двете момичета”, допълни Божидар, който видял с очите си телата на загиналите момичета. По думите му Георги и преди имал катастрофи, но никога толкова тежки. Злощастното ауди, с което уби младите жени, било взето преди няколко месеца.