0

В рачанка, заплашена с убийство от дрогирания си мъжа, скочи в движение от джипа му, съобщиха от пресцентъра на МВР. При рисковото изпълнение жената се е отървала без сериозни наранявания.

Екшънът се е разиграл в понеделник. Около 17.15 часа в районното управление на полицията във Враца е постъпил сигнал, че жена е скочила в движение от лек автомобил "Нисан Кашкай".
Ченгетата предприели спешно издирване на джипа и успели да го спрат. Проверката показала, че зад волана е собственикът му - 39-годишен врачанин, който е съпруг на 34-годишната жена, скочила от возилото. Пред униформените тя разказала, че била принудена да се махне от колата, защото съпругът и се заканил да я пречука.

На мъжа й е направен тест за наркотици, при което станало ясно, че е употребил амфетамин. Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата и му е издаден талон за медицинско изследване. Той е дал кръв за лабораторен анализ в центъра за спешна помощ в областния град, но не е задържан поради здравословни причини.

По случая е образувано досъдебно производство.