0

З аведение в в Русе, намиращо се недалеч от местния университет „Ангел Кънчев“, бе подпалено. Щетите са големи и по предварителни изчисления са за над 60 000 лева.

От полицията съобщиха, че сигнал за пожара е подаден към 4,00 часа в неделя от служители в отсрещното казино. Те обяснили, че са чули първоначално гръм в заведението The Kitchen, а след това се появили и пламъци. На мястото са изпратени противопожарни екипи, които гасили до 7,30 часа сутринта. Изгорял е покривът, както и обзавеждането и оборудването в салона за клиенти.

При огледа е установено, че в задната част на заведението има 10-литрова бутилка за минерална вода с остатъчни количества бензин на дъното. Предполага се, че запалителната течност е изсипана под вратата отзад. Пламъците обхванали бързо помещението и се разпространили към покрива.

През изминалата седмица заведението не е работило и е трябвало да отвори в понеделник. Камерите не са имали обхват там, където се предполага, че е излят бензинът, затова ще се изземат записите от видеонаблюдението в района. Започнало е разследване за умишлен палеж. Ако бъде установен, виновният може да получи лишаване от свобода от една до осем години.