0

С неприятен инцидент, свързан с откъснати регистрационни табели от 3 автомобила с украински номера, осъмна Варна.

С неприятен инцидент, свързан с откъснати регистрационни табели от 3 автомобила с украински номера, осъмна Варна.

Съобщението идва от Нелли Радецкая от групата „Помощ за украинските бежанци“. Тя уточнява, че не са пипнати българските автомобили, стоящи до тези на бежанците. „Полицията не ни помогна с нищо. Може би някой ще ги намери някъде и ще сме му много благодарни. И все пак внимавайте, снимайте през нощта“, пише още жената в мрежата.

А Вие не знаете ли, че не се паркира на тротоар и на зелена площ? Можете да си измиете колата, но не можете да спазвате елементарни правила. Центърът на Варна, не е център на някое село. Засрамете се от паркирането си, опонира варненец, който обяснява, че това е улицата на гърба на ВИНС без изход.

„Защо трябва винаги с лошо да ни запомнят. Дано се намерят номерата. Някой от яд и злоба го е направил", пише друг потребител. „И като е улица без изход, може да паркираш като селяндур по средата ли!? Там нямаше ли обозначени места за паркиране, т.е. Синя зона“, пише друг в заформилата се интернет-дискусия.

„Разбирам тази гледна точка и сте права за което, но с още едно нарушение нещата не се оправят, а се влошават.  Аз също се ядосвам, че не се спазват правилата от луксозни автомобили с чужди номера, особено след когато идват тук, за да търсят помощ“, коментира друг участник в дебата.

„Проблемът по Черноморието с паркоместата тепърва започва, както и бежанските вълни. Трябва да се търси решение със сигурност, защото ситуацията ще ескалира бързо. Днес са номерата, утре колата ще е на сол. А с тази кола може и дете да возят... Това се прави от злоба. Има такива хора, които си мислят, че обществените парко местата пред блока им са техни. На мен ми се е случвало да ме „предупредят“ да не спирам, защото не съм от този блок, като ми вдигнат чистачките", продължава дискусията.

Всеобщо е недоволството на варненци от безразборно паркиращите автомобили с чужда регистрация по кръстовища, пешеходни пътеки и тротоари, които „паяците“ на ОП „Общински паркинги и синя зона“ не насмогват да репатрират. В някои от постовете се съобщава и за изчезнали през последните дни автомобили, като се предупреждава, че с мирните граждани на Украйна у нас идват и започват да се вихрят и техните бандити.