0

Д оброволец, който работел преди време във варненска клиника, е задържан за кражба на лични данни и дебитни карти, съобщиха от полицията във Варна.

Доброволец, който работел преди време във варненска клиника, е задържан за кражба на лични данни и дебитни карти, съобщиха от полицията във Варна.

Действията са предприети след получена информация за използван чужд платежен инструмент за пазаруване на дрехи от интернет на стойност около 6 000 лева. Използваните данни са на пациентка във варненска клиника, като престъплението е извършено в периода на престоя ѝ там за лечение.

Събраните материали по проверката сочат, че тогава извършителят бил доброволец в клиниката, но веднага бил освободен при установена липса на пари от личните вещи на настанен в лечебното заведение пациент.

Вчера при претърсване и изземване в жилище на територията на Второ РУ-Варна са установени жена и живеещия съвместно с нея мъж, който се оказал бившият доброволец в клиниката. Той е криминално проявен за разпространение на наркотици, използване на чужд платежен документ и за незаконно притежаване на преправено газово оръжие, казаха от полицията.

В хода на проверката са иззети мобилни телефони, парични средства, както и инкриминирани вещи - дрехи, обувки и аксесоари, поръчани чрез интернет с използване на дебитната карта на трето лице, без негово знание и съгласие.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа във връзка с друга проверка, свързана с идентичен сигнал. Работата по досъдебното производство продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Варна.