0

Обир на апартамент в Банско. От жилището на местен бизнесмен бяха откраднати 350 000 лева и 200 грама злато.

"Кражбата е извършена в 20.55 на 8 март чрез разрушаване на PVC врата на втория етаж, откъдето е проникнато на четвъртия етаж. От ниша в гардероб е открадната сумата от около 350 000 лева и златни накити около 200 грама. Собствениците на къщата са били долу в механата и след около 10 минути са разбрали за кражбата. Установени са 4 лица, които са задържани за съпричастност към деянието", заяви пред БНТ Кирил Стоянов, началник на районното управление в Банско.

Общо задържаните са 6 души, но в качеството на обвиняеми са привлечени 4 лица. Могат да получат наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Днес ще бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Вчера са претърсени общо 26 обекта в няколко града и по-малки населени места, както и автомобили в Западна България.

"Намерен е и пистолет, нива с канабис, малко количество наркотични вещества. Над 20 000 лева от сумата са намерени, както и значителна част от златните накити", допълни районният прокурор Борислав Ковачки.