0

Н аглите набези на крадци в столичния квартал „Горна баня“ продължават. В неделя апаши са задигнали чисто нов семеен джип SUV Hyundai Santa Fe, който е бил паркиран пред блока на собствениците си на ул. „Лотос“.

„Взехме колата на шести януари. Явно са я набелязали за нула време, защото я откраднаха на 30-и (неделя). Това се е случило малко след 18ч. Беше паркирана срещу входа на блока. Съседка потвърди, че я е видяла там около 17ч. Доста нагла кражба като цяло. Сигналът на GPS-а беше блокиран и в приложението локацията показваше, че е на мястото, където бяхме спрели предишния ден“, разказа пред „Телеграф“ собственичката на автомобила Цветелина Димитрова.

Към момента няма информация дали някой от живеещите в района е забелязал крадците. Семейството е подало сигнал на телефон 112, а от там ги свързали с дежурния в Шесто РПУ.

Жители на квартала твърдят, че за последния месец там са изчезнали 13 автомобила.

Преди дни „Телеграф“ писа за зачестили набези на крадци в „Горна баня“. Злосторниците влизат в домовете на хората, докато те гледат телевизия. Една от къщите е разбивана поне 10 пъти. Откраднат е и хладилник от друга. Към момента апашите не са установени.