0

О съденият на 17 години затвор за убийството на приятелката си Капка Атанасова - Ивайло Иванов-Рамбо, се е разделил с имуществото си. То било конфискувано и продадено този месец заради дължимото обезщетение от 300 000 лева с лихвите на близките на Капка.

Това съобщи пред „Телеграф“ повереникът на семейство Атанасови адвокат Димитър Коцин. От убийството на Капка са минали 15 години. Остават още няколко години, докато Иванов излежи присъдата си и излезе на свобода.

Прехвърляне

По думите на адвоката Рамбо се е опитал да прехвърли част от недвижимото си имущество на трети лица, опитвайки да избегне плащането на обезщетението. Сделките обаче са били анулирани. След това 3 апартамента, два гаража и таванско помещение в Пловдивско са били разпродадени, за да могат близките на Атанасова да получат присъдената от магистратите кръвнина, макар и толкова години по-късно.

Потресаващо

Трупът на Капка бе открит в контейнер за смет в междублоково пространство в столичния жк „Разсадника“ през пролетта на 2008 г. Тялото било почти мумифицирано. По-късно разследването разкри, че Иванов е живял заедно с трупа на Капка месеци наред. Тялото първо било държано в жилището, където двамата живеели, а по-късно, когато миризмата станала непоносима, било скрито в мазето на кооперацията. Накрая било изхвърлено в контейнер. Жената била пребита и удушена, стана ясно тогава. По време на процеса Рамбо отказваше да признае, че той е убил приятелката си. Първо твърдеше, че е с психически проблеми, а после, че имал брат близнак, който извършил престъплението, а после го натопил.

Иванов най-накрая ще се издължи на семейството на Капка.